Lansering av överlevnadskit för statistik


I vardagen stöter vi på statistik i många olika sammanhang. Vi ser statistik i nyheter, reklam och i våra flöden i sociala medier. Vad skiljer bra statistik från dålig? Hur kan vi veta vilken statistik som går att lita på? För att guida dig i statistikdjungeln har jag tagit fram ett överlevnadskit som lär dig vilka kritiska frågor du kan ställa till statistik i din vardag. Med överlevnadskitet till hjälp kan du undvika de vanligaste fällorna och genomskåda statistik som är gjord för att lura dig.

Du är välkommen på det digitala lanseringseventet. Lanseringen inleds med en presentation av överlevnadskitet och de olika verktyg som ingår i det. Efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor.

Plats: Internet
Datum: fredagen 9/10
Tid: 08-30-09.30

Här hittar du överlevnadskitet. Om du vill ha det i pappersform kan det beställas mot portokostnad från info[at]charlotteovesson.se.

Här hittar du ett frågebatteri som kan hjälpa dig att konkretisera kitet och använda det som ett praktiskt verktyg.

Du hittar länk till lanseringen på Facebook. Du kan också få länken till lanseringen genom att maila till info[at]charlotteovesson.se.