Valspecial på @statistikmedvetenhet


På min Facebooksida och mitt Instagramkonto publicerar jag innehåll om statistik. Framför allt lägger jag upp exempel på dålig statistik, och statistik som är lurig och missvisande. Syftet är att du som följare ska lära dig om statistik och utveckla ett mer kritiskt förhållningssätt till statistik du möter i din vardag.

Fram till valet kommer jag att köra en valspecial och fokusera inläggen på valrörelsen. Hur använder de politiska partierna statistik för att framställa sin politik som bäst? Hur förhåller de sig till opinionsmätningar? Hur använder andra organisationer statistik för att föra fram politiska budskap? Hur ser det ut i media?

Jag har ingen politisk agenda bakom detta. Jag lägger upp exempel från alla partier och organisationer, oavsett var de står politiskt.

Eftersom jag inte har möjlighet att följa alla organisationer, medier och partier på lokal nivå behöver jag hjälp. Om du hittar lurig eller dålig statistik får du gärna skicka den till mig. Du kanske har sett ett vilseledande diagram? Eller så har en politiker tolkat statistik helt uppåt väggarna fel? Eller så har du kanske bara hittat en rolig statistikmeme som du vill dela med omvärlden?

Maila till tips@statistikmedvetenhet.se så tittar jag på det.